• +31 (0)85 1304955
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Ma - Vr 08.30-17.00
BESPAAR ENERGIE EN KOSTEN MET DEZE KLIMAATSYSTEMEN

BESPAAR ENERGIE EN KOSTEN MET DEZE KLIMAATSYSTEMEN

Energie besparen met een airco? Dat is toch juist een energieverslindend klimaatsysteem? Dit is een vooronderstelling die tegenwoordig niet meer klopt. Zeker niet als je gaat voor een A-merk klimaatsysteem van Panasonic, Daikin of Mitsubishi Electric. Een aantal van deze klimaatsystemen heeft zelfs energielabel A+++.

Klimaatbeheersing kantoor

“Onze klimaatsystemen zorgen ervoor dat er op kantoor goed gewerkt kan worden. Ze koelen, verwarmen en zuiveren de lucht. Je werkt dus altijd in een comfortabele en gezonde omgeving. Daarnaast kun je op gas besparen door (incidenteel) met de airco te verwarmen”, aldus Sylvia Faber van Aircolux Grandair.

Waarom bespaar je energie en kosten met een klimaatsysteem van Aircolux Grandair?

  • Je kunt een ruimte heel gericht en direct verwarmen of koelen. Alleen de ruimte waarin je je bevindt verkoel je of verwarm je. Je hoeft dus niet de cv aan te zetten en dat scheelt in het gasverbruik. Ook bespaar je energie. Je gebruikt een airco alleen als je hem echt nodig hebt. Zo niet, dan staat hij uit.
  • Een airco verbruikt weinig stroom. Dat leggen we even uit aan de hand van een rekensom. Stel 1 kilowatt uur kost € 0,20 per jaar. Een gemiddelde slaapkamer is 16m2. De airco verbruikt dan 0,75 kW aan stroom. In totaal kost je dat dus ca. € 1,50 per dag. Stel dat je de airco 50 dagen aanzet in de zomer, dan verbruik je slechts € 60,- per jaar aan stroom om te koelen.
  • Onze systemen gebruiken tegenwoordig het nieuwste en meest efficiënte koudemiddel. Ze bevatten het R32 koudemiddel, wat heel efficiënt en economisch in gebruik is. Zo verbruiken ze minder energie bij extreme buitentemperaturen.
Energie-investeringsaftrek

Nog een reden om voor een energiebesparend klimaatsysteem te gaan is de stimulering door de overheid. Sylvia: “Bedrijven die een klimaatsysteem bij ons afnemen komen tegenwoordig in aanmerking voor de EIA, de energie-investeringsaftrek. In 2019 bedraagt de maximale teruggave 45 procent. Airco’s zijn warmtepompen en deze vallen onder de subsidieregelingen, mits ze vodoen aan de minimale SCOP-waarden. Hierover informeren wij onze (zakelijke) klanten en adviseren de juiste passende oplossingen voor de klimaatbeheersing.

EIA-subsidie:

In 2019 kan 45 procent van de totale investeringskosten afgetrokken worden van de fiscale winst. Dat kan bovenop de gebruikelijke afschrijving op de bedrijfsmiddelen. De volgende kosten komen in aanmerking voor Energie-investeringsaftrek (EIA).

  • Aankoopsom van (onderdelen van) bedrijfsmiddelen op de Energielijst.
  • Kosten voor voorzieningen die technisch noodzakelijk zijn voor deze bedrijfsmiddelen en die u alleen daarvoor gebruikt. Bijvoorbeeld leidingen, appendages en meet- en regelapparatuur.
  • Kosten die u betaalt aan derden om het bedrijfsmiddel bedrijfsklaar te krijgen, bijvoorbeeld montagekosten.
  • Omzetbelasting die u aan leveranciers betaalt als u omzetbelasting niet kunt verrekenen.
  • Gefaseerd klimaatneutraal wonen of werken

Een klimaatsysteem van Aircolux Grandair biedt ook de mogelijkheid om gefaseerd klimaatneutraal te wonen of te werken. Als je je huis of bedrijf klimaatneutraal wilt maken, gaat daar doorgaans een grote verbouwing aan vooraf. Wanneer je een airco plaatst is dit niet het geval. Je hoeft geen wand, vloer of plafond open te breken. Bovendien kun je het in je eigen tempo uitbreiden. De meeste mensen beginnen in de slaapkamer en plaatsen later klimaatsystemen in andere ruimtes

En de badkamer en het toilet dan? Daar wordt doorgaans toch geen airco geplaatst? Inderdaad. En daar hebben we dan ook een andere oplossing voor: infraroodverwarming. Dit zijn eenvoudig te monteren verwarmingsplaten die net zoals een airco direct werken. Een prima oplossing als je niet op een koude wc wilt zitten of niet in de kou je tanden wilt poetsen.

“Om nog meer energieverbruik te besparen, zijn we bezig met een innovatieve oplossing. Binnenkort bestaat de optie dat klimaatsystemen kunnen werken op zonne-energie. Zo worden klanten nog minder afhankelijk van de energieleverancier”, aldus Sylvia.

Nog een tip voor energiebesparing

Heb je veel ramen op het zuiden? Dan raden we je aan om ook zonwering te nemen. Hoe meer warmte je tegenhoudt, hoe minder energie de airco hoeft te verbruiken. We werken samen met De Markiezenspecialist. Deze leverancier heeft kwalitatief hoogwaardige zonwering in uiteenlopende vormen.

Meer informatie over onze klimaatsystemen?

Heb je vragen over klimaatbeheersing? Stel je vraag per e-mail, via het contactformulier of bel ons. We staan je graag te woord. Bovendien geldt er nu een voorjaarsactie. Onze airco’s zijn vanaf € 1.399,- verkrijgbaar, inclusief installatie en afwerkingsmaterialen. Een zeer scherpe prijs. Waarom deze voorjaarsactie? Het voorjaar is hét moment om je te oriënteren op klimaatsystemen. Nu zijn de levertijden nog kort. Hoe langer je wacht, hoe langer de levertijden zijn. Zeker als het hoog zomer is en de vraag naar airco’s niet is aan te slepen.


Heeft u vragen?

Stuur ons vrijblijvend een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jullie op.

Vraag meteen een offerte aan

heeft u interesse in één van onze aircondioners? Vraag hier dan een offerte op.

Offerte aanvragen
© 2023 Aircolux.nl. All Rights Reserved. Powered by MADEBO

EnergieMasters