• +31 (0)85 1304955
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Ma - Vr 08.30-17.00
EEN KLIMAATSYSTEEM KAN VEEL MEER DAN KOELEN ALLEEN

EEN KLIMAATSYSTEEM KAN VEEL MEER DAN KOELEN ALLEEN

Wist je dat een klimaatsysteem, ofwel airco, niet alleen koelt? Het systeem verzorgt ook de verwarming en luchtzuivering bij je thuis of op kantoor. “De meeste mensen denken dat een airco een energieverslindend systeem is dat je alleen in de zomer kunt gebruiken. Niets is minder waar. Een airco is het hele jaar door effectief en kan zelfs een aanvulling zijn op de centrale verwarming. De airco’s hebben een energielabel A++ en A+++. Wij verkopen alleen A-merken airco’s van de merken Daikin, Mitsubishi en Panasonic, deze zijn het meest efficient in energieverbruik”, aldus Sylvia Faber van Aircolux Grandair.

Verkoeling

Als je deze zomer een airco wilt aanschaffen voor verkoeling, raden we je aan daar dit voorjaar al naar te kijken. Niet alleen omdat wij een voorjaarsactie hebben lopen (prijzen vanaf € 1.399,- inclusief installatie en afwerkmateriaal), maar ook omdat ze nu nog verkrijgbaar zijn. Hoe langer je wacht, hoe langer de levertijden worden. Sylvia: “Afgelopen zomer, toen het zo heet was, was er zoveel vraag dat de klimaatsystemen op een gegeven moment niet meer leverbaar waren.”

Wij leveren airco’s van de A-merken Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy en Panasonic. Hoe warm het buiten ook is, deze klimaatsystemen zorgen ervoor dat het binnen lekker koel wordt. De airco zelf produceert geen koude lucht, maar hij koelt lucht van buiten af met behulp van het zeer efficiënte R32 koudemiddel. Het verkoelende effect merk je al binnen een minuut. Ook zuivert hij de lucht, zodat je altijd schone zuurstof inademt.

Airco en verwarming

Een airco en verwarming hoe werkt dat precies? Het verwarmen werkt eigenlijk hetzelfde als het koelen maar dan omgekeerd. Koude lucht van buiten wordt gezuiverd en door de installatie omgezet in warme lucht. Bovendien gaat het net zo snel. Binnen een minuut wordt de ruimte behaaglijk warm. “Airco’s worden meestal eerst in de slaapkamer geplaatst. Als klanten merken hoe fijn dat is, willen ze vaak ook een airco in een andere ruimte plaatsen. Je kunt bovendien gas besparen door de thermostaten van de cv uit te draaien en de airco te gebruiken.”

Luchtzuivering

In tegenstelling tot wat velen denken, is het heel gezond een airco in huis te hebben. Mits je hem jaarlijks schoonmaakt. Een airco zuivert namelijk de lucht. Hij voorkomt zo dat er pollen, fijnstof, bacteriën, schimmels en andere onwenselijke stoffen in je huis of kantoor terecht komen.

“Tegenwoordig kunnen klanten ook kiezen voor NANO-coating. NANO-coating heeft een anti-adhesieve werking en zorgt ervoor dat corrosie niet plaatsvindt en voorkomt bacterie- en schimmelvorming. De voordelen hiervan zijn dat je de airco eenvoudiger kunt schoonmaken en daardoor gaat de airco ook langer mee. Airco’s hebben een lange levensduur en gaan langer dan 10 jaar mee.”

Vragen over klimaatsystemen?

Heb je vragen over onze klimaatsystemen? We beantwoorden deze graag en zoeken samen naar de juiste oplossing. Je kunt ons bellen, e-mailen of bereiken via het contactformulier. We gaan ervoor zorgen dat je in een comfortabel klimaat kunt wonen of werken.


Heeft u vragen?

Stuur ons vrijblijvend een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jullie op.

Vraag meteen een offerte aan

heeft u interesse in één van onze aircondioners? Vraag hier dan een offerte op.

Offerte aanvragen
© 2023 Aircolux.nl. All Rights Reserved. Powered by MADEBO

EnergieMasters