FAQ

Meest gestelde vragen

Vindt hier uw antwoord

Bekijk hier de meest voorkomende storingen. Mocht uw probleem er niet tussen staan neem dan contact met ons op.


Als de airco stopt en u wilt het systeem vervolgens direct opstarten, dan zal de compressor 3 minuten stoppen. Op deze manier wordt voorkomen dat de zekeringen springen.
Trekt u de stekker uit het systeem en steekt u de stekker er daarna weer in, dan zal het beveiligingscircuit gedurende 3 minuten van kracht zijn. Dit om de airco te beschermen.
Als uw airco niet reageert, vervang dan eerst de batterijen van de afstandsbediening. Is dat niet het probleem, controleer dan in de meterkast of de zekering nog operationeel is.
Het is mogelijk dat er wat damp uit de binnenunit van het systeem komt, wanneer de cooling- en dry-functie in werking zijn. Dit wordt veroorzaakt door de plotselinge afkoeling van de lucht in uw ruimte. Op die manier kan enige condensvorming en damp ontstaan.
Daarnaast kan uw airco stoppen en damp produceren wanneer de automatische ontdooicyclus in werking treedt.

Dat een airco zo nu en dan geluid maakt is niet vreemd. Sterker nog, bepaalde geluiden horen er gewoonweg bij. Natuurlijk zijn er ook geluiden die u eigenlijk niet zou moeten horen. Het is belangrijk om dit soort geluiden te herkennen, zodat wij er een oplossing voor kunnen vinden.

Wat is goed?

Als de airco begint te draaien maakt deze meestal wat geluid, dit is volkomen normaal. De geluiden bij het opstarten duiden op het systeem dat zijn werk gaat doen en het water dat begint te stromen. Deze geluiden hoort u meestal tot 2 minuten na het opstarten van het systeem.

Wat niet?

Over het algemeen kunnen alle ongebruikelijke geluiden erop duiden dat er iets mis is met uw airco. Voorbeelden van ongebruikelijke geluiden zijn:

 • Zoemen
  Een zoemend geluid kan op diverse problemen duiden, bijvoorbeeld dat er een onderdeel bevroren of dat de compressor niet meer in goede staat verkeerd.

 • Piepen
  Als er een piepend geluid uit uw airco komt, bestaat de mogelijkheid dat de riem van de motor los is geraakt. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de motor van de ventilator het gaat begeven.

 • Bonzen
  Bij bonzende geluiden is er meestal iets mis met een van de onderdelen, het betreft dan bijna altijd de ventilator of de motor.

 • Klikken
  Ook klikkende geluiden zijn erg vervelend. In de meeste gevallen klikt de airco wanneer het systeem in werking wordt gezet. Als het klikken aanhoudt, kan dit op problemen met de relais duiden.

 • Ratelen
  Wanneer er een ratelend geluid uit uw airco komt, bestaat de kans dat er een onderdeel is losgekomen.

 • Brommen
  Brommende geluiden zijn in vaak het teken dat de motor niet (meer) goed werkt en dat deze gerepareerd moet worden.

Een goedwerkende airconditioner moet onder normale omstandigheden geen geuren. Als u merkt dat uw airco nare geuren verspreidt, zal dat in de meeste gevallen op problemen duiden.

De oorzaak

De oorzaak van de geuren heeft ook alles te maken met de soort geur die u ruikt. Elke vreemde lucht duidt op een bepaald probleem. Voorbeelden van vreemde geuren zijn:

 • Een muffe geur
  Muffe geuren kunnen erop duiden dat er schimmel in uw systeem zit. Als er inderdaad schimmel in uw systeem, kunt u dit het best door een professional laten schoonmaken. Daarnaast is het ook mogelijk dat uw condensleiding verstopt zit.

 • Geur van rotte eieren
  Het is zeker niet prettig om aan te denken, maar bij een rotte eieren geur heeft u naar alle waarschijnlijkheid te maken met ongedierte in uw luchtpijpen. In dit geval is het verstandig om contact op te nemen met de ongediertebestrijding.

 • Een brandlucht
  Een brandlucht is natuurlijk nooit een goed teken. Wanneer uw airco een brandlucht afgeeft, heeft dit meestal te maken met elektrische problemen. Het is mogelijk dat de motor van de ventilator oververhit raakt.

Om de zoveel tijd kan het gebeuren dat uw airco water lekt. Wanneer u buiten opeens een plas water onder uw buitenunit tegenkomt, kunnen de alarmbellen gaan rinkelen; maar het is belangrijk dat u begrijpt wanneer het lekken normaal is en wanneer er sprake is van een storing of een andere vorm van schade.

Wat is goed?

Het lekken van water wordt voornamelijk veroorzaakt enkele onschuldige factoren, bijvoorbeeld de stand van de thermostaat en de buitentemperatuur. Op een warme, vochtige dag is de kans dus groter om een plas water te ontdekken. Het is een teken dat uw airco hard bezig is.

Wat niet?

Wanneer er onder normale omstandigheden een klein beetje water lekt, is er geen sprake van een probleem. Als uw airco veel en lang door blijft lekken, is het verstandig om contact met ons op te nemen. Wij kunnen het probleem voor u achterhalen en het ook verhelpen.

Waardoor lekt mijn airco?

Er zijn diverse problemen die ervoor kunnen zorgen dat uw buitenunit water gaat lekken, enkele voorbeelden zijn:

 • Vuile luchtfilters
  Vieze of verstopte luchtfilters zorgen ervoor dat de verdamper van uw airco bevriest, hierdoor loopt de afvoer over.

 • Kapotte condensbak
  Hoe ouder uw airco is, hoe groter de kans op een verroeste of kapotte condensbak, met als gevolg dat er water uit uw airco lekt.

 • Blokkade in de afvoert
  Wanneer de afvoer van de airco is verstopt, kan deze gemakkelijk overlopen.
 • Onzorgvuldige installatie
  Zeker bij relatief nieuwe airco’s komt dit probleem geregeld voor. Laat een deskundige naar uw airco kijken, zodat het probleem verholpen kan worden.

Als er melding wordt gedaan van een storing, dan moet u de airconditioning resetten. Doe dat op een van de volgende drie manieren:

 • 1.
  Trek de stekker uit het systeem, wacht drie minuten en stop daarna de stekker weer in het systeem.

 • 2.
  Zet de werkschakelaar op de buitenunit van het systeem uit, wacht drie minuten en zet vervolgens de werkschakelaar aan.

 • 3.
  In de meterkast bevindt zich een zekering waarop de airco is aangesloten. Draai of zet deze uit, wacht drie minuten en draai of zet de zekering daarna opnieuw aan

De heating-functie start om de inwendige onderdelen van het systeem te laten opwarmen. Op dat moment draait de ventilator met lage snelheid. Tijdens deze functie zal de buitenunit bovendien op zeer lage snelheid draaien, wanneer de kamertemperatuur stijgt. Wilt u uw ruimte nog verder verwarmen? Stel de thermostaat dan hoger in. Als de automatische ontdooiing in werking treedt, zal de buitenunit tijdelijk stoppen. Op dat moment zal het OPERATION-controlelampje knipperen.

Als de dry-functie in werking is of wanneer uw systeem bezig is de kamertemperatuur te bewaken, dan draait de ventilator op lage snelheid. In de superquiet-functie draait de ventilator zelfs heel langzaam. Ook in de monitor-AUTO-functie draaien de ventilatoren op zeer lage snelheid.

Heeft u vragen?

Stuur ons vrijblijvend een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jullie op.

Vraag meteen een offerte aan

heeft u interesse in één van onze aircondioners? Vraag hier dan een offerte op.

Offerte aanvragen

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wij bieden altijd een all inclusief offerte aan, waarbij u nooit achteraf verrast wordt met onvoorziene kosten. Onze adviseurs komen graag bij u thuis langs voor persoonlijk advies. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Mail ons

betmatik.pro - ligobet.club -

jetbahis.org